Властта отстъпи на превозвачите, ще ги таксува по техните цени

Три месеца – от март до юни, тол системата ще работи с таксите, които предлагат превозвачите.

Това стана ясно след среща на бранша при премиера Бойко Борисов.

Единствената цифра, която бе съобщена за момента, е, че за автомагистрала ще се прилага такса не 18 ст/км, а 11 стотинки.

Фирмите готвеха протест, защото не бяха доволни от обявените от МРРБ тарифи, поискаха и оставка на министъра. След срещата протестът, обявен за понеделник, се отлага – поне с три месеца.

Още по темата

10 яну 2020 07:51

46

7 яну 2020 08:13

20

Регионалният министър Петя Аврамова съобщи, че ще има и редукция на обхвата на тол системата – отпадат от таксуване втори клас пътища.

Така такса ще се дължи само на автомагистрали и първи клас пътища.

В тези три месеца ще се види какви са реалните приходи и през юни ще се състои нова среща по темата за цените.

450 млн. лв. са заложени като приход за 2020 г. Според бранша те ще бъдат изпълнени и при по-ниски цени, обясни Аврамова.

Новият вариант на тарифи ще бъде обявен за обществено обсъждане в понеделник.

До 1 март всички браншови организации трябва да съдействат максимално всяко превозно средство над 3.5 тона да бъде обороудвано и готово, така че да не се получат никакви катаклизми при работа на тол системата, обясни още Аврамова.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.