Гери Дончева събира пари за теставне на медици за коронавирус

Моделът, телевизионен водещ и автор на детски книжки Гергана Дончева днес празнува имен ден. В ефира на Bulgaria ON AIR тя сподели, че Гергьовден е специален празник за нейното семейство. 

“Кръстена съм на баба ми Гергана. При нас от години се празнува традиционно или в селото ми Садовец, или в Червен бряг – винаги с яре. Агнето отива за добра сила, за добра карма, най-вече за здраве”, каза Дончева. 

Тази година тя няма да се съблира със семейството си заради епидимията от коронавирус и спазването на социална дистанция. Гери Дончева е планирала да отбележи празника в тесен семеен кръг от 4-5 души, като на трапезата отново ще има агне.

“Тъй като тази година не може да сме заедно, реших да призова хората, които ме чувстват близка, да дарят в сметката на болница “Сердика” за тестване на медиците за Ковид-19. Събрахме малко над 1000 лева. Четирите етапа от тестването на целия персонал струват 3500 лв. За мен това е много успешна кампания. Много благодаря на всички приятели, познати и непознати, които се включиха – наистина ме зарадваха. Тестването се извършва поетапно и до момента резултатите са само отрицателни.”

За своя имен ден моделът си пожелава здраве за себе си и любимите хора. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.