Българин в Англия: Няма паника заради коронавируса

Великобритания оглави класацията за най-голям брой починали от коронавирус в Европа. Смъртните случаи в страната вече са над 30 000. Британското правителството дълго отказваше да наложи строги мерки за борба срещу COVID-19. То беше въведено едва на 16 март.

Българинът Стоян Китанов живее на Острова. Той сподели пред Bulgaria ON AIR, че сред обществото няма никаква паника.  

“Хората се разхождат по улиците, трафикът е облекчен. Бяхме посъветвани да тренираме. Едни ходят на работа, други тичат. Туристи няма”, обясни той.

Сънародникът ни допълни, че Великобритания е осигурила между 80 и 100% финансови помощи за всички работещи и такива, които се самоосигуряват. 

“Има сектори, които функционират, хората са по-малко на работа, някои работят от вкъщи. Не го усещаме като криза, спокойни сме”, посочи Китанов. 

Той допълни, че големият брой на заболели от вируса и смъртните случаи се дължат на голямото население. 

“Само Лондон е 12 милиона. Здравната система е сериозно развита и може да понесе удар”, прогнозира той.

Стоян Китанов каза още, че обществото е по-скоро положително настроено към британския премиер Борис Джонсън.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.