Гешев: ПП-ДБ са толкова малоумни, че не разбраха как ГЕРБ и ДПС ги използваха за промените в Конституцията

Гешев: ПП-ДБ са толкова малоумни, че не разбраха как ГЕРБ и ДПС ги използваха за промените в Конституцията

Това не беше реформа, а поставяне на съдебната власт на каишка, убеден е бившият главен прокурор

„ПП-ДБ са толкова малоумни, че дори не разбраха как ГЕРБ и ДПС ги използваха, за да направят промени в Конституцията. Те си мислят, че са направили някаква реформа и са победили, но са толкова глупави, че дори не са разбрали, че помогнаха да създадат правила, с които да държат съдебната власт на каишка“.

Това каза в Бургас бившият главен прокурор Иван Гешев, който днес обяви, че ще участва на предстоящите парламентарни избори, ако такива действително се проведат през юни.

Гешев още преди половин година бе анонсирал, че ще влезе на политическия терен, но опитите му досега бяха плахи и незабележими. Днес, навръх Благовещение, той съобщи, че няма време за губене, ще сформира листи и ще се включи на вота.

Според него в последните години се забелязвала тотална липса на лидерство. Важните мъже в държавата сами отивали в посолствата и се предлагали на подчинение, били готови да приемат неща, които никой не е искал от тях, за да се харесат на чуждите мисии.

„Винаги казваме: „По-лошо не може да бъде“ и обикновено бъркаме. Виждаме, че става все по-зле. Както казва Кеворк Кеворкян – в България няма дъно. В момента те се пазарят кой какво да вземе“, категоричен бе днес Иван Гешев.

Той смята, че съдбата на ПП-ДБ, които бяха неговите най-големи критици, докато бе главен прокурор е предопределена – щели да бъдат задушени в прегръдката на ГЕРБ и ДПС и изплюти като непотребни.

„Дали ще е сега или след шест месеца, но това ще се случи. Най-смешното е, че ПП-ДБ дори не могат да разберат, че са били използвани. Самият факт, че ти арестуваш Борисов, после той те прегръща и казва, че много те обича, ти му отговаряш със същото и после накрая излизаш снощи и молиш да те оставят на власт – стават за смях. Нямат чест и достойнство, нито мъжко поведение. Този министър-председател снощи едва не се разплака“, обяви още Иван Гешев.

Вижте повече във видеото:

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.