Депутатски бунт в парламента, опозицията с жива верига пред трибуната заради ПСА

Депутатски бунт в парламента, опозицията с жива верига пред трибуната заради ПСА
Безпрецедетна ситуация – така може да се опише случващото се в момента в Народното събрание (НС).

Всичко започна с изявление на председателя на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той призова народните представители, които мислят, че случващото се с Паметника на Съветската армия в центъра на София, „да излязат пред трибуната, за да покажат, че няма да бъде допуснато никога повече беззаконието и тоталитаризмът да управляват нашата страна“.

Така депутати от три партии – „Възраждане“, „Има такъв народ“ (ИТН) и БСП, окупираха челното място в залата на парламента.

Сред тях бе и народният представител Георги Свиленски, който пострада при опасна ситуация именно при демонтажа на монумента.

Припомняме, че рано тази сутрин паметникът бе „обезглавен“, а демонтажът на структурата продължава.

„Някой ще обясни ли това какво е – хепънинг, пърформънс или хор, който ще изпее нещо„, попита председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков.

Заради създалото се напрежение в сградата на парламента Росен Желязков даде почивка и заяви, че свиква председателски съвет.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.