Депутат от ДПС: Имаше няколко опита за покушение срещу Доган

“Винаги в дясното политическо пространство аргументите завършват на личностно ниво. Затова се разцепиха и не можаха да бъдат никога градивен субект в политическия живот на страната. Винаги са били генератори на нестабилност”. Това заяви депутатът от ДПС Ерджан Ебатин в предаването “Тази неделя” по bTV.

Още по темата

17 юли 2020 14:14

77

13 юли 2020 07:52

29

10 юли 2020 14:41

273

По думите на Ебатин плажът в “Росенец” никога не е бил от граждански интерес. Затова депутатът смята, че ако плажът е на някой друг, никой не би проявил интерес да бъде там и обясни, че съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов е искал да предизвика асоциация с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

“Въпросът е, че понеже Ахмед Доган не по негово желание и воля е охраняван, защото от него зависи политическият вот и ориентация на 500 000 български избиратели. Тази воля не се харесва на някои и няколко пъти беше посегнато върху неговия живот”, обясни народният представител.

Той заяви, че и преди, и след 2013 г. е имало няколко опита за покушение срещу Ахмед Доган.

“Не е заради самия Ахмед Доган. Става въпрос за избирателите на ДПС. На никого не му е приятно, най-малкото на Доган, да не може да излиза свободно”, подчерта Ебатин и продължи:

“Когато атакуваш някой персонално, означава липса на аргументи. Би трябвало да атакуваш ДПС по отношение приоритетите и програмата. Защо не атакуват ДПС и Доган, че първи той заложи стратегически за визия на развитие на страната, за влизане в НАТО, в ЕС”, попита Ебатин.

Той подчерта, че от първия ден на протестите Движението е заявило, че е за “демонтаж” на управлението. Според него протестите са спонтанни с голяма обществена енергия и с очакване за промяна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.