Децата на руските олигарси: Как харчат парите си наследниците на богаташите

Децата на руските олигарси: Как харчат парите си наследниците на богаташите

Снимка: GettyImages

Винаги е било интересно в каква посока върви животът на наследниците на най-богатите хора. В няколко поредни части ще ви представим интересни факти за децата на руските олигарси, осветлени от WDay.ru. В първата част ви разказахме за трима от наследниците на Роман Абрамович, както и за Вячеслав Мирилашвили – син на милиардера Михаил Мирилашвили.

Сега е ред на втората част, в която отново ще ви представим деца на едни от най-богатите руснаци.

Президентът на инвестиционната компания “Интеррос” Владимир Потанин има четири деца – 34-годишната Анастасия, 29-годишния Иван и 18-годишния Василий от първата му съпруга и 5-годишната Варвара от втората му. Но те няма да получат нищо от състоянието на баща си. През 2010 г. той обяви, че ще дари цялото си богатство за благотворителност. Между другото, Потанин не е единственият богаташ, оставил децата без наследство.

Най-голямата дъщеря на бизнесмена – Анастасия, е мениджър и отговаря за развитието на ски курорта „Роза Хутор“ в Сочи, чиито активи са собственост на „Интеррос“. Освен това се занимава и с организирането на артуикенди в Москва.

Много хора я познават и като четирикратна шампионка на Русия по аквабайк. Тя печели първия си златен медал на 23-годишна възраст, но през 2007 г. се отказва от спорта заради контузия.

Иван Потанин първоначално започва да работи в компанията на баща си, но след това стартира собствен бизнес – става основател на мъжкия интернет портал Forceful.ru. Сайтът му обаче не става популярен. Но Иван, подобно на сестра си, също е многократен шампион на Русия по аквабайк.

Вижте други деца на едни от най-богатите руснаци в Tialoto.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.