ДПС иска план за излизане от кризата и то най-бързо

ДПС иска план за излизане от кризата и то най-бързо

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ противоепидемиологичните мерки са добри и дадоха добър резултат, но оттук нататък кризата изисква нов подход и план на изпълнителната власт за излизането от кризата.

Още по темата

28 апр 2020 10:33

168

28 апр 2020 09:38

172

28 апр 2020 09:20

56

“Социално-икономическите мерки в първия етап, на този етап трябваше да са в няколко посоки. Мерки за запазване на работните места, защита на най-уязвимата част от обществото, подкрепа на ликвидността на фирмите, за да могат да се разплащат помежду си и естествено всичко това нещо трябваше да бъде подредено хронологично и с оглед на възможностите на бюджета, да се гарантира и в някаква степен стабилност на бюджета. Засега според нас тези мерки са задоволителни. Основно за подобрената мярка 60 на 40”, посочи той.

Според него важен е въпросът оттук нататък какво следва.

Оттук нататък кризата изисква нов подход. Изисква план за управление и изход от кризата с различни варианти на поведение. Икономическите мерки изискват нов подход, секторен анализ и стратегии“, посочи той.

Според него борбата с коронавируса трябва да включва и план за възстановяване на икономиката и преминаване към нормалния ритъм на живот .

“Световната икономика ще се премоделира и това е шанс за по-малките държави. Според нас е нужно правителството да представи в най- кратък срок план с конкретни мерки за икономиката и за най-уязвимите граждани”, обобщи лидерът на ДПС.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.