ЧЕЗ ЕСКО изгражда фотоволтаична централа за “Национал-7”

ЧЕЗ ЕСКО изгражда фотоволтаична централа за "Национал-7"

Снимка: ЧЕЗ

ЧЕЗ ЕСКО България изгражда фотоволтаична централа за един от лидерите в производството на пелети в България – „Национал-7“ ООД. Съоръжението ще бъде с инсталирана мощност 307 KWp (киловат пик), съобщиха от дружеството.

Очаква се то да започне да работи през май тази година и да оптимизира потреблението на електроенергия на „Национал-7“ с 400 MWh (мегават часа) на година, намалявайки енергийните разходи на компанията.

Системата е базирана на високоефективни, монокристални фотоволтаични модули и компоненти на реномирани производители. Тя е разположена на свободни покривни и наземни площи на производствената база на дружеството в с. Скравена, общ. Ботевград.

Бързото развитие на ЧЕЗ ЕСКО в България се дължи на успешния бизнес модел, прилаган в дейността на дружеството, който включва предлагането на цялостни енергийни решения, свързани с оптимизация на енергийните разходи – от индивидуален анализ, през проектиране и финансиране, до изграждане и въвеждане в експлоатация на проектите. Компанията предоставя широка гама от специализирани услуги, продукти и консултации в областта на отоплението, вентилацията, климатизацията, осветлението, ВЕИ и индустриални системи, така че изпълняваните от нея проекти да отговарят в максимална степен на индивидуалните нужди на всеки конкретен клиент.

За трите години от създаването си ЧЕЗ ЕСКО България увеличи портфолиото си от проекти на 53. От тях 20 са за изграждане на фотоволтаични централи с обща мощност 3.4 МWp. В експлоатация вече са мощности за 1 МWp.
Информация за услугите и реализираните от компанията проекти е публикувана на сайта на дружеството www.cez-esco.bg.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.