Екстрадират Асен Василев в САЩ, за да бъде съден по Закона срещу мафията „Рико“ за новата му измама с 5 милиона!?

Екстрадират Асен Василев в САЩ, за да бъде съден по Закона срещу мафията „Рико“ за новата му измама с 5 милиона!?

Законът Рико за съдене на организирани криминални фигури и мафиоти,

обвинени в особено нагли измами, рекет и други продължаващи във времето тежки и организирани от групи престъпления – The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations (RICO) Act, диша във врата на един много smart български измамник. Нарен така не от някой друг, а от бившите си съдружници в чужбина.

„Какви опции има клетият американски гражданин Себастиян Бретшнайдер, след като разбере, че фирмата /бившата/ на Асен Василев е изтръскан чувал? Ето как разсъждава враг номер едно на Асен Василев и ПеПетата Атанас Чобанов от Бърд.
Мистър Бретшнайдер, според собственото си CV, започва работа като директор в СТВ, базиран в Ню Йорк, през ноември 2020 г. Тогава собственик на фирмата е Асен Василев.

Съдът му даде право, каквото и да е претендирал. Фирмата му дължи 5 млн. лв., които няма как да получи. Ако иска да се пребори за удовлетворение – материално или морално – виждам следните ходове:

сезира българската прокуратура за измама /ахаххааа/?
завежда арбитражно дело срещу държавата България?
завежда дело по закона RICO в САЩ?
пие една студена вода?

Днес ми е ден за юридически консултации, та чакам компетентни мнения.“

Мнението на сериозни експерти, до които ние от BNEWS се допитахме, е следното. Българската прокуратура е опция, само ако работи под натиска на Посолството или на ортаците на Василев в Сглобката, ако решат да го приключат.

Но делото може да бъде сложено на трупчета, за да бъде изнудван Василев във времето като финансов министър. Оставането на Асен Василев на поста вече е абсурдно, защото се е извършил схемата с избягване на плащане на задълженията, докато е заемал поста.

Това е втори международен скандал, в който хасковският Остап Бендер е издирван и съден от съдружници по целия, които завлича с милиони. Петното върху България като държава от евроатлантическата общност заради афетите на Кокорчо е огромно.

Опцията с Магнитски в България доказано не върши кой знае каква работа, освен да превръща пенсионирани политци в политически трупове.

Най-интересна е опцията Василев да бъде съден като измамник, участвал в планиран обир по закона за мафията Рико. Важното условие тук е, че има пострадал американски гражданин с крупна сума, а Асен Василев се води рецидивист, защото и друг път е съден за крупна измама от съдружниците си в Лондонски съд, макар че делото завършва с подписване на споразумение между страните и изплащане на дължимите суми. Ако бъде подведен под отговорност по закона Рико, Василев ще бъде екстрадиран в САЩ и ще бъде съден в Ню Йоркски съд. За целта първо американският гражданин трябва да сезира прокуратурата в САЩ за това, че е станал жертва на продължителна измама от чуждестранно лице.

Къде ще излежава присъдата си Асен Василев?
На територията на САЩ във федерален затвор за особено тежки криминални престъпници ще излежава присъдата си Асен Василев, ако и щом бъде осъден.

Достатъчно е да бъде доказано, че е източил фирмата си посредством фиктивна сделка с имота на занижени цени, за да не върне дължимата сума от 5 милиона на завлечения американски гражданин.

Поради страх от екстрадация и от дългата ръка на Закона Рико Асен Василев е наел с пари от държавната субсидия на партията си американски лобисти, които да опитат да лобират пред властите във Вашингтон да не задействат цялата си мощ срещу клиента им.

Подобни услуги на същите лобисти, но без особен успех, наемаха и други български олигарси, за да отърват кожата от санкциите Магнитски и от съда по Рико, но повечето бяха застигнати от американските удари. Василев, чийто казус изглежда най-ясен, може да се окаже първият българин, съден по закона срещу мафията на САЩ.

Понастоящем и има други българи, които също са заплашени от екстрадация и обвинения по Рико, ако прокурорските доказателства срещу тях минат през съда.

Ето и ясен коментар по казуса с Асен Василев и мълчанието на медиите без Бърд и BNEWS на колегата журналист Ивелин Николов:

„По принцип не се заяждам, но все пак да кажа. Асенчо вече е политически пътник.

Хубаво е да го проумеят и приятелите му, и тези, които пишат черни списъци по медиите под диктовката му.

Вие си преценЯте.

Момчето си отива. ИстЕнски евроатлантик.
Не се заяждам, ама е много срамна тази пропаганда в мейнстрийм медиите.
Не ви ли е срам, че обслужвате категорични идиоти?“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.