ЕС се намеси за закона срещу ЛГБТИ пропагандата в училищата: Искат Радев да не го подписва

ЕС се намеси за закона срещу ЛГБТИ пропагандата в училищата: Искат Радев да не го подписва
Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О’Флеърти призова българският президент да не подписва закона за ЛГБТИ пропагандата в училищата, който беше приет от Народното събрание.

В социалната мрежа Х О’Флеърти пише:

„Дълбоко съм обезпокоен от неотдавнашния закон, приет от парламента на България, за забрана на така наречената ЛГБТИ „пропаганда“ в училищата.

Призовавам президента на България Румен Радев да не го подписва.

Властите трябва да се справят с дискриминацията и враждебната реторика срещу ЛГБТИ хората, включително в навечерието на изборите“.

Оригиналната публикация е на английски език, в нея е поставена връзка за известяване до профила на българския президент в социалната мрежа и е достъпна тук:

Миналата седмица изявление в социалната мрежа имаше и от комисията по равенство в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Беатрис Фреско-Ролфо от Монако, член на комисията, написа:

Призовавам българските власти да предотвратят и да се борят с речта на омразата, дискриминацията и насилието над ЛГБТИ хората, да осигурят достъп до информация и да отменят закона незабавно.

Постът на Фреско е достъпен тук:

Фреско е и вицепредседател на политическата група в ПАСЕ на либералите и демократите от паневропейската партия АЛДЕ, част от чието семейство е и ДПС, чиято народна представителка в ПАСЕ Ертен Анисова гласува в подкрепа на промените в закона, макар и против даденото в него определение за „нетрадиционна сексуална ориентация‟.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.