Журналистка на Слави направи на кайма Киро и Асен: С какво украинецът е повече от мен, че му подаряват по 1200 лв. на месец?

Журналистка на Слави направи на кайма Киро и Асен: С какво украинецът е повече от мен, че му подаряват по 1200 лв. на месец?

Габриела Петракиева е бясна, че държавата ни има пари за бежанците, но няма за собствения си народ, който тъне в мизерия!

Журналистката от телевизия „7/8 tv“ Габриела Петракиева обяви доста остра позиция по отношение на помощите, които правителството ни реши да раздава на бежанците. Както стана ясно, всеки украинец ще получава по 40 лв. на ден, докато пребивава в България.

Според Габриела това е направо върхът на наглостта, защото толкова години държавата не си мръдна пръста за всички мизерстващи хора. Тя отделя най-голямо внимание на родните пенсионери, които са най-зле от всички.

Журналистката дава пример със собственото си семейство. Баба й и дядо й живеят на прага на бедността. Двамата общо получават пенсии в размер на 700 лв. Това е с 500 лв. по-малко от сумата, която един украинец ще получава на месец у нас.

„Тази година сме дали за операции на баба и дядо 2400 лв. Как се спестяват тези пари от 700 лв.? В същото време бежанците ще разполагат с по 1200 лв. Те са освободени от плащане на сметки, имат безплатни лекарства, осободени са от пътни такси (за да карат скъпите си джипове), за какво са им тези 1200 лв.?“, въмущава се Габриела Петракиева.

„На баба и дядо лекарствата им са само 200 лв., а токът 300 лв. Остават им едни 200 лв. да живеят. Как се живее с 200 лв. на месец?!“, пише още репортерката от екипа на Слави Трифонов.

Габриела Петракиева попиля властта

Тя пояснява, че няма нищо против да се помогне на бежанците, но е против двойния аршин. Получава се така, че собствената ни държава е наша мащеха.

Габриела определя като крайно несправедливо решението на Кирил Петков и Асен Василев да спонсорират безвъзмездно бежанците, а в същото време за българските граждани да не се прави нищо. Тя дори определя управляващите като големи лицемери.

„Преди няколко месеца слушахме от екрана от същите тези хора на ПРОМЯНАТА как има пари в държавата и само корупцията им пречи да потекат към народа. И досега нищо не сме видели от тези пари“, беснее блондинката.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.