Заразените с COVID-19 в кюстендилския кв. “Изток” вече са над 90

Заразените с COVID-19 в кюстендилския кв. "Изток" вече са над 90

Снимка: БГНЕС

Заразените с коронавирус в ромския кв. “Изток” в Кюстендил вече са над 90. Санитарните мерки не се спазват. Жителите постоянно викат линейки, което усложнява ситуацията. 

Днес трябваше да започне и Празникът на черешата, но заради ситуацията беше отменен. 

“Не беше изненадващо. Усложнената обстановка ни принуди. Оказа се, че има ооло 800 берачи от други райони, които не спазват ограниченията. Колегите от полицията имат проблем с тях – влизат в магазините без маски, голи до кръста. Има сериозно напрежение”, обасни кметът на града Петър Паунов пред bTV. 

Той смята, че едва ли по време на празника е щяла да се разпространи заразата, но в случая е по-добре да се вземат превантивни мерки. 

Още по темата

25 юни 2020 15:58

4

23 юни 2020 09:50

39

22 юни 2020 10:08

7

Областният управител Виктор Янев подчерта, че за последното денонощие има 13 нови случая на заразени, от които 9 са от кв. “Изток”. По думите му хората за момента проявяват разбиране относно ограниченията за движение извън квартала. 

Кметът каза, че в началото, когато са били въведени КПП-тата хората са се опитвали да излязат от квартала през нерагламентирани изходи, но засиленият контрол ги е отказал. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.