Защо у нас липсват бързи тестове за COVID-19? Цената им е 10 лв.

Подходите за борба с коронавируса в различните страни понякога са диаметрално противоположни. Страни като Великобритания загубиха ценно време, вярвайки в изграждането на групов или стаден имунитет, а други като съседния на Китай – островен Тайван с помощта на сериозни мерки, високи технологии и бързи тестове успя да пресече разпространението и в момента има по-малко случаи от България.

За бързите тестове и тяхната надеждност бившият депутат Настимир Ананиев вчера качи пост с неговия опит и направени сметки.

“Това е малък тест, работи с капка кръв. Прилича на тези за инсулин, поръчан беше от мой колега. За мен такива тестове трябва да се предлагат в цялата аптечна мрежа. На него пише COVID-19. Струва 10 лева, на австрийското летище се правят такива за €3”, посочи той за “България сутрин”.

“Има две чертички, които показват на коя степен от заболяването си. Това е добър начин джипитата да тестват някои пациенти, както и за медицинските работници, които са на първа линия. Получих сигнал от лекари, че РЗИ отказват да им дадат маски и други предпазни средства”, допълни Ананиев за Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е попаднал на фалшиви маски от оризова хартия, които стрували левче и можели лесно да бъдат скъсани.

“Ценете си работниците. Осигурил съм маски и дезифектанти на всички работещи за мен”, посочи Ананиев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.