ИЗВЪНРЕДНО! Радев е прав, а Асен Василев лъже – маже, че няма намерение да продава българската земя!

ИЗВЪНРЕДНО! Радев е прав, а Асен Василев лъже – маже, че няма намерение да продава българската земя!
Днес на брифинг Асен Василев обяви, че Румен Радев вярвал на фейкове, че финансовият министър ще продава българската земя от държавния поземлен фонд.

Оказа се, че въобще новината не е фейк.

Асен Василев бе разобличен в поредната си опашата лъжа от бившия депутат от ИТН Пламен Абровски, който оглавяваше и земеделската комисия. Такова предложение наистина е правено и обсъждано със земеделския министър! Ето цялото изявление на бившия шеф на земеделската комисия.

Когато днес разбрах, че Асен Василев ще дава брифинг, реших първо да го чуя и тогава да коментирам въпроса с продажбата на държавна земеделска земя! И се оказах прав да го направя, защото този човек абсолютно манипулативно преиначава истината!

Вижте какво каза той пред медиите и какъв набор от документи той е внесъл в Народното събрание:

На въпрос на журналист: А всъшност защо е било необходимо това становище на земеделския министър, което се тиражира и е публикувано и явно е оригинално и е до министерство на финансите – имало е запитване или това е било под някакъв първоначален вариант на бюджета?

Асен Василев каза: В нито един вариант на бюджета такава вноска НЕ Е фигурирала.

На втори въпрос: А във прогноза или в намерение, в план за следващи години?

Асен Василев отговори: В прогноза, намерение или план за следващи години също НЯМАМЕ такава вноска!

А сега погледнете данните в таблицата с прогнозните приходи на МЗХ за периода 2024-2026 г., които са на сайта на Народното събрание:

Ако от прогнозните приходи на МЗХ за 2025 г. в частта “Други” извадите стандартните 13 милиона лева (каквито фигурират за 2024 г. и 2026 г.) се получава точно цифрата 340 милиона лева! Това е цифра, за която няма никакви обяснения, но е идентична с предвидения приход от земеделска земя от Държавен поземлен фонд, посочени в становището на Kiril Vatev до министерство на финансите!

Думичките може и да са ги махнали, но цифричките няма как, иначе се променят показателите на бюджета! О колко въпроси поражда тази цифричка 340 милиона! Но нека ги задават журналистите!

Уважаеми журналисти, един съвет ако позволите – намерете писмото от Асен Василев до Кирил Вътев. Доколкото аз съм чувал (може и да съм виждал) там всичко си е обяснено. Писмото е в архива на МЗХ, в деловодната система на МЗХ и по бюрата на един тон експерти в МЗХ – и да искат, няма как да го скрият. Прономеровано е и прошнуровано. И после питайте Асен Василев за истината!

Файл 2200-мзх.doc , (от който е снимката на таблицата) е част от архивния файл 49-302-01-76.zip, качен на сайта на Народно събрание. Намира се в папката с краткосрочните прогнози за всички ведомства.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.