Инцидент в “Арсенал”. 47-годишен работник обгоря

Инцидент в "Арсенал". 47-годишен работник обгоря

Снимка: БГНЕС

При самозапалване на барутни смеси в цех 140 на завод 3 в оръжейната фирма “Арсенал” в Казанлък е обгорял работник на 47 години, няма пряка опасност за живота му.

Това потвърдиха от старозагорското поделение на Изпълнителната агенция “Главна инспекция по труда”, което е започнало собствено разследване, съобщава “24 часа”.

Ще се проверява дали пострадалият е нарушил правилата за безопасна работа. Сигнал за инцидента е подаден на тел.112 около 12.30 часа на 31 март. Пострадалият Айхан А. е бил сам в помещението. Изгарянията му са около 25 процента, основно по главата.

След преглед в Спешния център на Казанлък е транспортиран и настанен за лечение в “Пирогов” в София. Контактен е.

31 март беше вториятден, в който “Арсенал” работи след 2-седмичен принудителен отпуск за целия персонал заради намалелите в последно време поръчки от чужбина.

Завод 3, в който стана поредната трудова злополука, е за  барут и естеството на работата в него – с взривни материали, крое повече опасности. Последният по-сериозен инцидент там беше през ноември 2019 г., когато обгоряха три работнички на 33, 34 и 44 години, също без опасност за живота.

През март 2018 г. при пожар в цех 130 на същия завод загинаха двама души – мъже на 26 и 46 години. Други двама загубиха живота си там през 2016 г.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.