Кипър изпраща полицаи на турско-гръцката граница

 Кипър изпраща полицаи на турско-гръцката граница

Снимка: БГНЕС

Кипър изпраща 21 полицая от полицейските си сили за бързо реагиране. От днес те ще изпълняват задължения по охраната на гръцко-турската граница, където продължава да има струпване на мигранти. Това е очакван отговор от Кипър на този основен проблем, пред който е изправена Гърция, посочиха от правителството в Никозия, цитирани от БНР.

В неделя вечерта полицейският отряд, който замина за Гърция със специален самолет на гръцките военновъздушни сили, е оборудван с пълна екипировка за борба с безредиците

Вчера президента на Кипър Никос Анастасиадис отправи предложението за изпращане на сили за сигурност по време на телефонен разговор с гръцкия премиер Кирикос Мицотакис, който прие подкрепата. 

Изпращайки свои полицаи, Кипър се присъединява към действията на гръцките и европейските сили за апазване на подложената на натиск граница.  

Още по темата

8 мар 2020 23:30

205

8 мар 2020 13:18

77

7 мар 2020 22:15

80

“Република Кипър беше задължена да изпрати помощ на Гърция”, каза тази сутрин говорителят на правителството Кириакос Кусиос. “Не можехме да останем апатични. Чувстваме се горди, че участваме в защитата на европейските граници”, допълни той. 

Миграционен поток има и в Кипър, след като Турция отвори границата си. На заседание утре правителството ще приеме нови, по-строги мерки за справяне с него.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.