Китай към САЩ: Вие сте износители на коронавирус

Китай към САЩ: Вие сте износители на коронавирус

Снимка: БГНЕС

„Няма фактическа и правна основа, както и международен прецедент за тези „нелепи съдебни дела“, насочени срещу Китай“, заяви Уан И, член на Държавния съвет и външен министър на пресконференция за третата сесия на 13-ото ОСНП. Това е най-сериозният публичен отговор на Китай на политическия фарс, създаден от някои политици в САЩ и Запада досега, предаде Радио Китай.

Още по темата

24 май 2020 21:35

17

24 май 2020 13:03

38

Както Световната здравна организация посочи, вирусът може да се появи навсякъде по света, Китай също е жертва на епидемията. За да ограничи разпространението на вируса, страната предприе мерки в най-кратки срокове и ефективно предотврати бързото разпространение на епидемията.

В момента още няма окончателно заключение за произхода на новия коронавирус в международната медицинска и научна общност. Проучванията показват, че много страни като САЩ, Франция и други страни са имали случаи на коронавирусна инфекция през ноември или по-рано, без да са пътували. Има голяма вероятност епидемията да се е появила в множество точки по света. Защо американските политици са се прицелили само в Китай?

САЩ са страната, която трябва да понесе отговорност за глобалната пандемия. Някои американски политици не само се изказват с недомлъвки по време на избухванията си, но също така променят нарочно броя на смъртните случаи. Поради недостатъчните мерки за превенция и контрол, САЩ станаха основният износител на заразата в много части на света, застрашавайки глобалната обществена здравна сигурност. Не следва ли те да бъдат подложени на международно разследване и да поемат своята отговорност?


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.