Китай не използва COVID-19 за геополитическа мощ

Китай не използва COVID-19 за геополитическа мощ

Снимка: БГНЕС

Китай е готов да сподели своя опит в борбата с пандемията от коронавируса с други страни, но никога няма да го използва като инструмент за засилване на своето геополитическо влияние, заяви говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг на брифинг в петък, 3 април, предава агенция РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

2 апр 2020 22:19

160

“Както всички знаете, пандемията COVID-19 е внезапна криза, която изисква бърза реакция. В момента трябва да се съсредоточим върху осигуряването на безопасността, здравето и живота на хората по света. Що се отнася до ефективните мерки и опит на Китай в борбата с епидемията, ние никога няма да ги използваме като инструмент за геополитическо влияние”, допълни дипломатът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.