Кметът на Пазарджик след акцията на МВР, НАП и ДАНС: Много кметове ги е страх, но с мен не са случùли

Кметът на Пазарджик след акцията на МВР, НАП и ДАНС: Много кметове ги е страх, но с мен не са случùли
Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви за изфабрикувана сутрешната проверка, която направиха внезапно в общината столични структури на ДАНС, МВР и НАП.

Ние да не сме някакви бандитски организации, възмути се кметът на Пазарджик Тодор Попов след проверката на службите.

МВР, НАП и ДАНС са влезли в Община Пазарджик. Проверяват сигнал за финансови злоупотреби.

На брифинг днес по обед кметът заяви, че срещу него има координирани действия, но не посочи откъде идват те. Попов обвърза днешната проверка с друга случка – спирането му от патрулка преди дни, когато бе съобщено, че е отказал проба за алкохол и шофьорската му книжка е била отнета.

„За какво са тук? Да направят проверка, защото имало сигнали за някакви нередности“, обяви той. И иронизирайки на няколко пъти акцията, каза, че „тези уважаеми господа“ са поискали десет документа, повечето от които са публични. „Аз съм ви ги приготвил, понеже те няма да ви го кажат“, добави кметът.

Според него проверяващите са искали копия от бюджетите за последните две години и документите за тяхното изпълнение; одитни доклади на Сметната палата; документи за 3-годишната прогноза за бюджета на общината и общинския дълг; всички актове на общинския бюджет; с които са правени актуализации; документи за дарението на фирмата на Делян Пеевски „Ин тръст“ за 700 000 лева; направено през пролетта на 2020 г.; номерата на банковите сметки на общината; и справка за преведени суми към кметствата.

„За цялото това нещо наши гости в днешния ден са 30 човека и един фотограф. Ще си направим снимка за спомен в края на проверката“, коментира градоначалникът.

После той се спря на „петъчните събития“. По думите му, около полунощ в петък, прибирайки се вкъщи към с. Паталеница, на разклона – ‘там, където не минава една кола“, го спрял полицейски автомобил с „момчета, които аз не познавам и не са от Пазарджик“. Държали се арогантно и провокативно. Опитали да му пробутат „селски схеми“, описа Попов:

„Аз съм юрист, бил съм съдия пет години, десет години адвокат. Живея във враждебна среда, откакто съм в местното самоуправление, не са ме обичали нито едните, нито другите. Ако мислят, че ще им се връзвам на техните полицейски схеми…“

По думите му, отказал да даде алкохолна проба по една причина:

„Знам им методите и схемите. Като им бях дал проба и като те нагласят, че имаш 5 промила и си пълен в наркотици, щяха да ме заключат още същата вечер и да ме правят за резил една година.“

По думите му, после полицаи „висели като таласъми два дни пред къщата“ му да видят дали ще се качи в колата си.

Той добави, че ще представи доказателства по случая, когато излезе наказателното постановление.

„Много от кметовете ги е страх, но с мен не са случùли“, обобщи Попов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.