Коронакризата предизвика цунами от омраза и ксенофобия

Коронакризата предизвика цунами от омраза и ксенофобия

Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова днес да бъдат положени всички усилия за слагане на край на „цунамито от омраза и ксенофобия“, предизвикано от коронавирусната пандемия, предаде АФП.

Още по темата

7 май 2020 22:45

8

29 апр 2020 21:34

38

„Пандемията продължава да отприщва цунами от омраза и ксенофобия, търсене на изкупителни жертви“, заяви Гутериш без да посочва конкретни страни.

„Настроенията срещу чужденците се засилват и онлайн, и по улиците. Разпространяват се антисемитските конспиративни теории, извършват се свързани с Covid-19 антимюсюлмански атаки“, посочи той в свое становище.

Според генералния секретар мигранти и бежанци са наклеветени за носители на вируса и лишавани от медицинско лечение, допълва БНР.

Трябва да сложим край на речта на омразата в глобален мащаб, а образователните институции да учат младите хора на „дигитална грамотност“, призова още Гутериш.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.