Борис Джонсън се радва на “мощен нов мандат” за Brexit

Борис Джонсън се радва на "мощен нов мандат" за Brexit

Снимка: Reuters

Борис Джонсън заяви, че има „мощен нов мандат за осъществяването на Brexit“, след като победата на консерваторите на парламентарните избори във Великобритания, пише европейската редакция на Politico.

Премиерът обеща да “обедини тази страна и да я поведе напред“, както и да се съсредоточи върху обществените приоритети, преди всичко националната здравна система.

Още по темата

13 дек 2019 09:38

223

В изказване, след като разбра, че отново е избран за депутат в Камарата на общините, той заяви, че това са били „исторически избори, които дават шанс на новото правителство да изпълни демократичната воля на хората във Великобритания“. Освен това той обеща да „разгърне потенциала на всички хора в тази страна“, пише “Фокус”

“Ако имаме късмета да бъдем върнати, тогава тази работа ще започне утре – или по-скоро не бива да казвам утре, днес“, каза той.

Въпреки прогнозите преди гласуването, че може да загуби мястото си, Джонсън беше преизбран в своя избирателен район с увеличено мнозинство от 7,210. Той спечели 25 351 гласа срещу 18 141 на противника си Али Милани от Лейбъристката партия. Около половината избирателни райони бяха обявили своите резултати по времето, когато той изнесе победната си реч в 3.30 ч..

Анкета за излизане, обявена в 10:00, прогнозира мнозинството с 86 места за торите. До 04:00 партията спечели в повече от 200 избирателни района, като отбеляза безпрецедентни победи в няколко традиционно гласуващи за лейбъристите места, включително Дарлингтън и Лей.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.