Красимир Вълчев: Училищата са по-безопасни от магазина

Красимир Вълчев: Училищата са по-безопасни от магазина

Снимка: БГНЕС

Училищата редовно се дезинфекцират и са напълно безопасне за провеждането на изпитите. Това увери образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв. 

Той каза, че училищата са осигурили маски за учителите, но няма да осигуряват за учениците, тъй като носенето им вече не е задължително.

Още по темата

5 май 2020 08:40

65

30 апр 2020 18:05

32

“Те са го направили до голяма степен още през март, преди да се вземе решение за извънредното положение. Училищата са по-безопасни от това да отидеш до магазина”, коментира още Красимир Вълчев.

В стаите ще има до 10 деца по време на изпитите. Ще се спазват всички мерки за отстояние, ще се прави дезинфекция, ще бъдат отворени повече входове, за да не се допуска струпването на децата преди и след изпита.

“Не би трябвало да има проблем, има достатъчно свободни класни стаи”, каза министърът. 

Ще има по един квестор в стая. Обсъжда се да им се отпусне допълнително възнаграждение, но все още няма окончателно решение. Вероятно това ще бъде решено следващата седмица. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.