Лоши идеи са причина за кризите в България

Лоши идеи са причина за кризите в България

Има опасност от водната криза в Перник, както и разхищението на средства в здравеопазването и неразбориите около Наредба Н-18 да прераснат в сериозна политическа криза. Обществената тревожност по всякави поводи се отразява на доверието в правителството. Това коментира икономистът Красен Станчев в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Трудно е да се прецени кога България ще бъде член на еврозоната. При всички случаи обаче са ясни няколко неща.  Първо трябва да се формира банковият съюз, защото това беше едно от предварителните условия – следователно това няма да стане много бързо”, добави Станчев.

По думите му, Европейската централна банка се е променила за последните десет години, най-вече в последните две. Според Станчев не е работа на централна банка да се занимава с климатични промени.

Умора от властта, липсата на експертен капацитет или сценарий за дестабилизиране на властта – на какво се дължат кризисните проблеми?

“Кризисните проблеми се дължат на лоши идеи”, смята Красен Станчев. “Засилва се държавното регулиране и намеса. Имаме опит за преструктуриране на бизнеса, търговия с влияние и т.н., като се започне с енергетиката и се стигне до хазарта”, допълни той.

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.