Медсестра се излекува от COVID-19 в домашни условия

Медсестра се излекува от COVID-19 в домашни условия

Снимка: Pixabay

Бивша медицинска сестра успя да пребори коронавируса в домашни условия. Евелина Цакова мислела, че е болна от грип тип Б, но след това развила пневмония и дала положителна проба за новия вирус. 

“Като обявиха грипната епидемия имах симптомите на коронавирус без да знам, че са за него – силна хрема, възпаление на очите, все едно са ми осветени с електрожен, ненормален конюктивит, много силни болки в гърлото. Веднага се усетих и започнах да вземам антибиотици. 10 дни вземах първия такъв”, сподели Евелина Цакова в ефира на Нова ТВ. 

Четири дни, след като спряла да пие антибиотика обаче отново се почувствала зле. “Болката в гърлото слезе към гърдите. Започнах да се задушаавам, но леко. Имах бодежи в ляво. Разбрах, че може би е пневмония. Не се усетих навреме. Започнах да вземам вторият антибиотик. При втората атака температурата ми достигаше до 37-38 градуса. За мен това е много странно, тъй като  почти не вдигам температура“, обясни бившата медицинска сестра. 

Тя разказа, че три дни не е могла да се храни. Потърсила е помощ от директора на “Пирогов” проф. Асен Балтов. Направен й е бърз тест за коронавирус, който дал положителен резултат. Евелина останала в болницата за допълнително лечение. А в момента продължава да взима изписаните лекарства. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.