МРЕЖАТА ВРИ И КИПИ: Да те пуснат в Шенген седмица след кокаина на Верила, чийто собственик е спонсор на партии? Явно нашите не само са клякали

МРЕЖАТА ВРИ И КИПИ: Да те пуснат в Шенген седмица след кокаина на Верила, чийто собственик е спонсор на партии? Явно нашите не само са клякали
В социалната мрежа вече ври и кипи след поредната излагация на кабинета „Денков“.

По-рано днес ротационният премиер най-накрая той обяви „голямата новина“, че Австрия се е съгласила да ни пусне по вода и въздух за Шенген, но не и по суша.

Всъщност България научи за това най-напред от румънския му колега Марсел Чолаку, който в социалните мрежи съобщи, че сме направили компромис за приемането ни в Шенгенското пространство.

„Безспорния успех“, според Денков, е безспорен неуспех на правителството на сглобката, което се сформира уж, за да доведе страната ни до пълноправно членство в зоната от 27 европейски държави без граничен контрол помежду си.

Само преди дни и Бойко Борисов, и Кирил Петков коментираха, че отпадането на частичния граничен контрол за България няма да е достатъчно и страната ни ще настоява да получи и ясен срок, в който да отпадне граничният контрол и по суша.

А ето какви са реакциите за приемането ни в Шенген по въздух и море:

Станислав Балабанов:

В разгара на тези прекрасни празници бях решил да не пиша нищо свързано с политика, но не мога да остана безучастен, след като Денков сам се поздравява, на практика, за поредния провал. Били се разбрали България да влезе в Шенген през март 2024. С малката подробност, че това ще стане само по въздух и вода.

Целта беше друга, бе този… Денков. Да можем свободно, като пълноправни членове на ЕС, да пътуваме през сухопътните граници на другите държави – без проблеми и без забавяне.

Вместо да използвате няколко зависими медии, които да ви хвалят, излезте и си признайте, че всъщност вие сте въздух под налягане. Защото и Шенген е по въздух, и бюджетът ви е пълен въздух, а и Еврозоната ще остане там- някъде във въздуха.

С въздухари на власт – толкова. Оставка!

Асен Димитров:

Хайде честити ви бежански заселници! Австрийският вариант успя, с любезното съдействие на продажниците.

Трябва час по-скоро да бъде доведен до публично достояние пълния текст с направените договорките и поетите условия за този менте Шенген!

Цветан Глоговски:

Кой иска да се хванем на бас, че ще се опитат да ни представят „въздушния и воден Шенген“, като някаква тяхна уникална победа и заслуга, а не като безусловното дипломатическо фиаско, каквото всъщност е?

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.