Над 130 000 вече са починалите от коронавируса в САЩ

Над 130 000 вече са починалите от коронавируса в САЩ

Снимка: архив, БГНЕС

В САЩ продължава да расте броят на заразените с COVID-19. Починалите в най-тежко засегнатата от пандемията страна вече са над 130 000, показват данните на университета “Джонс Хопкинс”.

За ден в Съединените щати са установени близо 55 000 нови случая на COVID-19, с което общият им брой достига 2,930 млн. В 16 щата беше поставен рекорд за нови случаи за един ден.

Още по темата

6 юли 2020 14:12

3

Антъни Фаучи, който е член на щаба за коронавируса към Белия дом, предупреди, че ситуацията в страната е сериозна и трябва да се действа незабавно, предаде БНР.

В щата Тексас вчера са били приети в болници рекордно много пациенти. Кметът на Хюстън Силвестър Търнър съобщи, че са близо до достигане на капацитета на болниците. “Колкото повече се разпространява вирусът, толкова повече хора отиват в болницата и в интензивни отделения“, каза кметът.

Междувременно САЩ няма да издават повече визи на чужди студенти, записани в учебни заведения, които ще продължат да преподават само дистанционно през новата учебна 2020 г. Това предаде Франс прес, като се позова на съобщение на американските миграционни власти.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.