Радев: Внезапният порив на г-жа Габриел за оставката на Гешев трудно предизвиква възторг у мен

Радев: Внезапният порив на г-жа Габриел за оставката на Гешев трудно предизвиква възторг у мен
“Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Гешев трудно предизвиква у мен възторг.

В момента виси един много важен въпрос – дали заявката на Мария Габриел е плод на закъсняло с три години просветление, на внезапен катарзис или на определен интерес на хората, които стоят зад Мария Габриел” – това каза президентът Румен Радев от РЮА по повод заявените приоритети от страна на номинацията на ГЕРБ за премиер Мария Габриел.

“Когато през 2019-та върнах предложението на ВСС за назначаването на г-н Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра с мнозинство и единодушие.

Когато преди години поисках оставката на Иван Гешев – партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше, тя беше в колаборация с него.
Advertisement

Когато преди две години назначеният от мен служебен министър на правосъдието поиска отстраняването на Иван Гешев със същите мотиви, квотата на партията на г-жа Габриел го спаси, също единодушно”, припомни държавният глава.

Президентът Румен Радев е Република Южна Африка (РЮА) за официалното си посещение в страната.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.