Над 90% от протоколите на секции с машинен вот са сгрешени. 13 флашки от район „Слатина“ са изчезнали

Над 90% от протоколите на секции с машинен вот са сгрешени. 13 флашки от район „Слатина“ са изчезнали
Реалният резултат на изборите за кмет на София се различава от обявения. Потвърждават се съмненията ни, че кметът на София не е избран, а е назначен.

Няма да позволим победата ни да бъде открадната чрез машинации! Това заяви общинският съветник от БСП Иван Таков по време на пресконференция.

По думите на ръководството на БСП в София в над 90 % от протоколите има разминавания в подадените и отчетените данни – с резултат, различен от отчетените от избирателните комисии. “Имаме съдебна експертиза. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласуване. Съдът разшири обхватът на проверката и разпореди да бъдат анализирани и останалите секции, където е имало машинен вот“, обясни Иван Таков.

Според Милка Христова е притеснително, че в протокола на ОИК в частта жалби и сигнали има „една голяма, тлъста нула“.

„Протоколът е качен в сайта на ЦИК. Но това не е вярно! Има съставени над 400 протоколи от СИК -овете във връзка с машинното гласуване.

Изискани са и са представени по делото, анализирани са. Потвърждава се това, което посочихме в жалбата си: сериозна част от избирателите не са могли да упражнят правото си на вот заради грешки и нарушения при машинния вот“, каза Христова.

От брифинга стана ясно, че от проверяваните до момента 313 секции само в 13 няма разминавания в резултатите, вписани в протоколите. „Липсват 16 флашки, те изобщо не са могли да бъдат проверени. 13 от тях са от район „Слатина“!

Не е ясно как е гласувано в най-големите училища в района. Ако след цялостната проверка на целия обем секции се окаже, че повече от 100 флашки липсват, това може да промени целия вот“, обясни Милка Христова.

По думите й, когато няма сертифициран електронен подпис, има предпоставка за манипулации на файловете.

„Това е заключението на вещите лица. Бившият зам.- министър на електронното управление Благовест Кирилов ни показа на практика как е възможно да бъде променено съдържанието на запаметените резултати чрез софтуер. Манипулирани ли са резултатите от изборите в София?!“, попита още Христова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.