Най-младите майки в ЕС все така са в България

Най-младите майки в ЕС все така са в България

Снимка: БГНЕС

България остава страната в ЕС с най-ранна възраст на жените за раждане на първо дете.

Само в две страни-членки средната възраст на жените, които раждат за първи път е под 27 години – у нас тя е 26,2 г. и в Румъния 26,7 г.

Най-възрастни са раждащите първото си дете жени в Италия – средно 31,2 г. Следват Испания (31  г.), Люксембург (30,9 г.), Ирландия (30,5 г.) и Гърция (30,4 г.).

Средната възраст на жените в ЕС, които раждат за първи път постепенно се е увеличила от 28,8 години през 2013 г. до 29,3 г. през 2018-а. Увеличението й е във всички страни членки за този период, според публикувани днес данни на Евростат, цитирани от БНР.

Най-голяма промяна има в Естония, където средната възраст се е увеличила с 1,2 г. до 27,7 г. през 2018-а. Следват Латвия и Литва с по 1,1 г.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.