На протеста в Белград: Тате, това е за теб, ти умря, защото нямаше респиратор!

[embedded content]

Протест против втвърдяването на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса се състоя снощи пред сградата на парламента в Белград.

Телевизионна камера засне един от демонстрантите, който отправи силно послание. Оказа се, че това е Петър Джурич, син на известния сръбски художник Любиша Джурич, починал от коронавирус.

„Сълзотворен газ, бойни муниции, палки, всичко срещу младежите, които са с голи ръце. Тате, това е за теб. Ти почина, защото нямаше респиратор. Много те обичам, това е за теб и за моя син, който се роди скоро“, каза младият мъж.

Репортерката го пита от какво е починал баща му, на което демонстрантът отговаря: „Все още не съм получил потвърждение. Не съм получил тестовете, че е починал от коронавирус. В болницата в Земун нямаше респиратор, а с пълно гърло приказваха, че даряваме респиратори. Знам, че щеше да се гордее с мен“, каза Петър Джурич.

В Белград е въведена забрана за събиране на повече от 5 души, а от петък ще е в сила отново полицейски час.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.