Николай Витанов: Грешката на Веждито е, че не е лицемер – каквото мисли, това си и казва. Българската политика. Кукленото шоу. Невежеството е сила!

Николай Витанов: Грешката на Веждито е, че не е лицемер – каквото мисли, това си и казва. Българската политика. Кукленото шоу. Невежеството е сила!
Сценка 1 – овъртолване на тема „интимна връзка“. 60 дни значи.

Съвкупност, значи. Тия 60 дни откога се броят, кой ги брой, как се удостоверяват? Като го няма нещо от съвкупността, не е интимна връзка. Какво да кажа – дива веселба

“Грешката на Веждито е, че не е лицемер – каквото мисли, това си и казва. Той пак много оцеля сред тия лицемери”. Това написа математикът Николай Витанов в своята “кратка информация за политиката и войната за 08 август 2023 г.” в личния си профил във фейсбук.

В понеделник бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов скандализира с реплика за насилието над жени в пленарната зала по време на почивка.

“Българската политика. Кукленото шоу. Невежеството е сила!”. Така математикът Николай Витанов започва своя анализ.

“Честно да ви кажа, започва да ми става скучно. Все едно и също, все Куклено шоу. Обаче е сила, защото зад кулисите са го навели го лашкат в отговаряща на интересите им посока”, пише Витанов и в типичния си оригинален стил прави кратък анализ на ситуацията:

Вчера гледахме поредните сценки.

Сценка 1 – овъртолване на тема „интимна връзка“. 60 дни значи. Съвкупност, значи. Тия 60 дни откога се броят, кой ги брой, как се удостоверяват? Като го няма нещо от съвкупността, не е интимна връзка. Какво да кажа – дива веселба. Писано на крак и набутано при другите писаници. Ами то, защото повечето закони са писани на крак – и затова държавата не върви на добре.Та, честито – изневярата не е изневяра, ако не продължи документирано поне 60 дни. Аплодисменти, дами и господа! Кукленото шоу!

Сценка 2 – Веждито. Тук да пиша ли нещо? Я по добре да не пиша. Грешката на Веждито е, че не е лицемер – каквото мисли, това си и казва. Той пак много оцеля сред тия лицемери. Но по принцип идеята не е лоша – кажеш някоя глупост – вън от парламента. За два дена ще се опразни. Ама де тоз късмет. Кукленото шоу, дами и господа!

Сценка 3 – Наработихме се и айде обратно на моренцето. Държавата оправена – цъфти и върже, интимните връзки овъртолени, всичко ни е наред, по-важни проблеми от това да вкараме интимните връзки в Наказателния кодекс няма, бегом на моренцето.

Това сочи кратък откъс от написаното от математика Николай Витанов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.