Нулевият пациент с COVID-19 е бил от лабораторията в Ухан

Нулевият пациент с COVID-19 е бил от лабораторията в Ухан

Снимка: Pixabay

Американският телевизионен канал “Фокс нюз”, позовавайки се на източници, твърди, че първият пациент заразен с  коронавирусна инфекция COVID-19 е работил в лабораторията на Института по вирусология в Ухан, Китай, цитира “Монитор”. 

“Източници смятат, че първоначалното предаване на вируса е било от прилеп на човек и че “нулевият пациент” е работил в лабораторията и след това е попаднал сред населението на Ухан”, съобщи телевизионният канал, като се позовава на “многобройни източници”, които са запознати с подробности около ранните действия на правителството на Китай и са видели “съответните документи”. 

Един от източниците на канала обвини Китай в “най-скъпата операция за скриване на доказателства” в историята.

Според твърденията, лабораторията е разработвала биологични оръжия, но е трябвало китайски учени да демонстрират изключителни резултати при изследване на вируси. Китайското външно министерство по-рано отговори на обвиненията за укриване на информация и заяви, че Китай са заели открита и отговорна позиция от самото начало по отношение на публикуването на данни за епидемията от коронавирус. 

На 31 декември 2019 г. китайските власти информират СЗО за огнище на неизвестна пневмония в град Ухан в централната част на страната – провинция Хубей. Специалистите установили, че нов коронавирус е причинителят на заболяването. П-късно болестта официално беше наречена COVID-19. 

На 11 март Световната здравна организация обяви новата коронавирусна инфекция COVID-19 за световна пандемия. Според последните данни на СЗО в света са регистрирани над 2 милиона случая на заразяване, починалите са над 130 хиляди души.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.