Учени от БАН с изчисления за разпространението на вируса

Учени от БАН с изчисления за разпространението на вируса

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов се срещна с учени от Българската академия на науките.

Борисов благодари на представителите на научните среди у нас, които подпомагат работата на Националния оперативен щаб в дейността им за ограничаване на разпространението на COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

19 мар 2020 11:21

75

От БАН ни предоставят изчисления на база подадените данни от другите държави. Така те изготвят сценарии за развитие на ситуацията в България. На база на техните анализи Щабът може да взема по-точни решения и да се прецени дали да се продължи със затягането на мерките, коментира премиерът.

Проф. Николай Витанов заяви на брифинг, че ако карантината се спазва, “няма да стигнем до италиански вариант”.
Според Витанов, ако карантината не бъде “пробита”, до 3 седмици ще имаме добри новини за броя на заболелите, а до 2-3 месеца кризата може да бъде преодоляна.

На срещата присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Никола Николов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.