Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Облекчаването на мерките не означава край на коронакризата

Снимка: БГНЕС

Ще има самоограничаване на инфекцията от коронавирус, рано или късно. Никой не може да каже кога ще се случи”. Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, съобщава NOVA.

Още по темата

9 май 2020 12:28

98

8 май 2020 09:51

234

По думите му самоограничаването в даден момент е типично за подобен вид инфекции. А компенсирането на личната безотговорност с предприемането на мерки за цялото общество, според него, не е правилно. “Този, който не спазва правилата и препоръките трябва да бъде наказван“, коментира доц. Кунчев.

Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията.
Определено не е край
. В България имаме привилегията да видим различните картинки. Ако в страната се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия. Няма да е италианският вариант, нито нюйоркския, но ще бъде много тежко“, каза още Кунчев.
 
Той допусна, че ситуацията във Видин може да се повтори в други райони в страната, да се налагат строги мерки и ограничения. „В края на краищата ние ще ограничим инфекцията, но това ще стане по-бавно и с по-много жертви“, обясни главният държавен здравен инспектор.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.