Олимпиадата в Токио с екологично чисти факли

Олимпиадата в Токио с екологично чисти факли

Снимка: БГНЕС

За Олимпийските игри в Токио през 2020 г. ще се използват екологично чисти факли, които функционират с водород, съобщи в. Монитор. Факлите ще се използват за няколко етапа от щафетата на олимпийския огън. Съобщението дойде от пресслужбата на Олимпиадата.

Организаторите имат за цел да компенсират всички емисии въглероден диоксид, които възникват по време на Олимпийските игри. Също така ще използват Олимпиадата да повишат осведомеността за екологичните промени в Япония.

От организационния комитет съобщиха, че ще се използва водород за накои етапи от щафетата на олимпийския огън, тъй като при горенето му се отделя въглероден диоксид. До водород ще се прибегне и за горенето на олимпийския огън.

Организаторите ще използват водород по време на етапите от щафетата, които са свързани с преминаването на олимпийския огън през префектурите Фукушима и Айчи, както и в някои райони на Токио. През останалите етапи факлите ще функционират с газ
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.