Разгневи лъва! Свръх наглост на канцлер Шолц, който „изтри“ България, Радев го постави на място

Разгневи лъва! Свръх наглост на канцлер Шолц, който „изтри“ България, Радев го постави на място
Олаф Шолц с уникална наглост към България, Румен Радев няма да му прости!

Наглостта на Шолц

Немският канцлер унизи по брутален начин България и това няма да му бъде простено от Румен Радев. Българският президент е бесен на Олаф Шолц.

Лидерът на Германия заяви в прав текст, че Северна Македония трябва да започне стъпките за присъединяване към ЕС. Това, което каза, обаче е върхът на наглостта.

„Западните Балкани са от стратегическо значение за целия ЕС. Ние трябва да изпълним обещанията, които дадохме през 2003 г. в Солун. Северна Македония изпълни всички предпоставки за започване на своята евроинтеграция“, каза Шолц, пише Vesti.bg.

Това изказване, само по себе си, е изключително нагло, тъй като РСМ не е излълнила нито една от точките в договора с България от 2017 г. Българската страна иска просто този договор да се спазва, а РСМ го потъпква най-демонстративно. Затова Шолц да говори за изпълнение на всички предпоставки е нелепо.

Олаф Шолц вбеси Румен Радев

Както е известно, в РСМ се показва денонощно омраза към българския народ и България. Има антибългарска пропаганда във всички учебници, музеи, галерии и институции. Няма как с подобно поведение да се иска отпадане на ветото.

Именно това са причините Румен Радев да остане крайно недоволен от изявлението на Шолц. Българският държавен глава е категоричен, че няма да махне ветото над РСМ, но не само това. Той настоява за публично извинение на Германия за обидното изказване спрямо България.

Взаимоотношенията между българското президентство и немската държава не са цветущи в последните месеци. Те рязко се влошиха след статията на „Дойче веле“, в която Румен Радев бе изкаран евроатлантик отвън и русофил отвътре. Немската медия го изкара, че работи повече за Русия, отколкото за благото на ЕС.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.