Осем пъти е разликата между бедни и богати в България

Осем пъти е разликата между бедни и богати в България
Какво е отношението на бизнеса към бюджет 2019? Според мен не е еднозначно.

Като цяло вероятно го приемат, защото създава необходимата стабилност и сигурност за следващата година, а икономиката има нужда точно от това.

Но в подробностите и в детайлите те критикуват сериозно бюджета преди всичко за рязкото увеличаване на максималния осигурителен доход.

Критикуват за не малкото увеличаване на минималната работна заплата и за няколко други по-малко важни, според мен, причини, които пречат на неговата дейност. Това каза бившият финансов министър Муравей Радев.

Бедните в България са много бедни, а богатите са много богати. Осем пъти е разликата при средно пет за Европа.

Хората с най-ниски доходи са обикновено слабо квалифицирани и нямат достатъчно високо образование, обясни Радев. В съседство до тях другите групи с по-квалифициран труд получават по-високи заплати. / Фрог нюз

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.