Оставка в администрацията на Тръмп заради реакцията му на протестите

Оставка в администрацията на Тръмп заради реакцията му на протестите

Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Помощник държавният секретар на САЩ по законодателните въпроси Мери Елизабет Тейлър подаде оставка заради реакцията на американския президент Доналд Тръмп на масовите протести, обхванали страната след смъртта на чернокожия Джордж Флойд. Новината съобщи в. “Вашингтон пост”, като се позова на свои източници във външнополитическото ведомство.

30-годишната афроамериканка Тейлър е написала на държавния секретар Майк Помпео, че периодите на протести могат да променят живота на човек и да оформят характера му.

Още по темата

14 юни 2020 19:15

138

Тя посочва, че изказванията и действията на президента по отношение на расовата несправедливост и чернокожите американци са в рязко противоречие с нейните основни ценности и убеждения. Тейлър подчертава, че трябва да постъпва така, както й диктува съвестта, и затова подава оставка.

През 2018 г. Мери Тейлър беше единодушно одобрена от Сената за зам.-държавен секретар и стана най-младият помощник на държавния секретар на САЩ в ресора, както и първата чернокожа жена, заела този пост, пише БТА.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.