Отговор от болницата: „Ами никой ли не ви се обади, той от 2 дни е в моргата“

Отговор от болницата: „Ами никой ли не ви се обади, той от 2 дни е в моргата“
Последната снимка на Емилия Гатева с нейния любим дядо. Светъл път на душата му! Снимка: Фейсбук

Русенката Емилия Гатева написа гневен пост във фейсбук групата „Русенци“, в който разкрива трагичната смърт на своя дядо и отношението на болничния персонал към семейството й. Ето думите й, без редакторска намеса:

„За пореден път, се убеждавам, че ТАЗИ наша ДЪРЖАВА, никога няма да се издигне!

Искам да споделя с вас още една тъжна и тежка ситуация, в която попаднахме днес с цялото ми семейство.

Преди 3 седмици дядо ми започна да вдига температура в къщи, на 4-я ден вече беше на легло и взе да става все по зле с постоянна температура между 38,8 и 40 градуса. Обадихме се на бърза помощ, след което ни казаха да му дадем течен аналгин…

Миналият четвъртък го приеха в болницата в “Канев” център Русе с двустранна бронхопневмония. При което, те му загубват чехлите и той се е придвижвал сам до тоалетната без чорапи и без обувки…купихме му втори чифт, който така и не стигнаха до него, 3-я опит беше успешен.

За последно майка ми успя да говори с него преди 5-6 дни за да и каже, че не иска да стои в болницата и че иска да се прибере.

На следващият ден вече нямахме контакт с него и няколко пъти се опитахме да се свържем с доктори или сестрите на отделението, за да изтеглим някаква информация, при което сестрите вдигат телефона и любезни както винаги казват “НИЕ ИНФОРМАЦИЯ НЕ ДАВАМЕ” и затварят веднага и така в продължение на 4-5 дни.

В четвъртък се свързваме с познат в болницата за да ни каже какво става и разбираме, че от няколко дни той диша с кислородна маска и е вече неадекватен. Майка ми се разбира с въпросния човек в понеделник (т.е. Утре) пак да се чуят.

Днес пак опитахме да се свържем с “ЛЮБЕЗНИТЕ СЕСТРИ” ,при което те казват “АМИ НИКОЙ ЛИ НЕ ВИ СЕ ОБАДИ, ТОЙ ПОЧИНА В ПЕТЪК НА ОБЯД И ЧЕ ОТ 2 ДНИ Е В МОРГАТА”…

Не мога да ви опиша шока, който изживяхме . Минали са 2 дни от както той е починал, без никой да ни се обади и се питам, кога ли щяха да решат да ни звъннат, за да ни съобщят скръбната вест!?!?!

Окей имате много работа, имате много пациенти, заети сте, по телефона не давате никаква информация, НО И ДА НЕ СЕ СЕТИШ ДА СЕ ОБАДИШ ОТ ПЕТЪК НА ОБЯД ДО НЕДЕЛЯ НА РОДНИНИТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК, с извинение ама е…..си безкръвните хората сте!!!

Скъпи доктори и сестри, Ако беше някой ваш роднина в същата ситуация, как бихте се почувствали???

Почивай в мир, дядо!

Винаги ще си останеш в нашите сърца!

Последната ни снимка от преди 10 дни“

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.