Откриха труп на мечка във велинградско

Откриха труп на мечка във велинградско

Снимка: Pixabay

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите в Пазарджик откриха труп на мечка в землището на велинградското село Грашево, съобщи “Монитор”. 

Те са се натъкнали на тялото на 3-годишното мече в местността Баталач, която попада в териториалния обхват на Държавно ловно стопанство “Чепино”. Тялото е намерено на 7 юли при обход на района, уточняват от Националната инспекция по горите.

Районното управление на МВР във Велинград и Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик са уведомени за случая. След разпореждане на наблюдаващия прокурор животното е закарано, за да му бъде направена аутопсия от ветеринарен лекар. След извършената аутопсия е установено, че мечката е починала от кръвонасядане. 

Образувано е досъдебно производство по случая.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.