Пияна шофьорка навлезе в насрещното и катастрофира в Пловдив

Пияна шофьорка навлезе в насрещното и катастрофира в Пловдив

Снимка: Pixabay

Пътната полиция в Пловдив успя за едно денонощие да хване 1000 нарушители на пътя. Сред тях има и 19 души, които са седнали зад волана пияни или дрогирани. 8 нарушители са задържани, предаде Нова ТВ. 

Полицейската акция за шофиране след употреба на алкохол и наркотици продължава и в понеделник. Жена е е 14-я случай на пиян шофьор. Тя е заловена в неделя вечерта с близо 3 промила алкохол в кръвта. Жената влиза в насрещното движение на уживен пловдивски булевард и катастрофира. Според свидетели жената е била видимо неадекватна и не помни какво се е случило. В събота вечерта е заловена друга жена, шофирала след употребата на алкохол. В кръвта й са открити 2,7 промила алкохол. Тя обръща автомобила си на една страна. 

Над 300 души са заловени с превишена скорост, част от тях са шофирали с между 80 и 100 км над допустимата скорост.

“Справяме се с активни действия, насочени не само към движението, но и към добър обществен ред. Трафикът се нормализира след отпадането на част от мерките. Искам да подчертая, че продължаваме с активните действия”, каза инспектор Ботьо Гиргинов от “Пътна полиция” Пловдив.

За няколко дни в Пловдивска област са установени няколко случая на шофьори, употребили химически вещества. Към тях се предприемат всички мерки, които са описани в Наказателния кодекс, увери Гиргинов. Всички заловени да шофират след употребата на алкохол или наркотици се задържат. А ако откажат проба, то тогава се свалят номерата на колата,  а към шофьора се предприемат необходимите процедури. Само в пловдивското село Брестовица през изминалата нощ са свалени номерата на 6 автомобила.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.