След повторна проверка: ЦИК установи 82 протокола, в които данните за балотажа в София се разминават

След повторна проверка: ЦИК установи 82 протокола, в които данните за балотажа в София се разминават
След повторната проверка на секционните протоколи от втория тур на местните избори на 5 ноември от ЦИК установяват разлики.

При 60 общински избирателни комисии се констатират разминавания на данните между обработените при тях протоколи и след повторната обработка на същите в изчислителния център на ЦИК.

За общинската комисия Столична, където резултатите за избор на кмет на общината се оспорват, са посочени 82 протокола, в които данните на ОИК и на ЦИК се разминават.

Най-честите причини за разликите са неудовлетворени контроли, брой на действителните и недействителните гласове, различен брой на откритите в кутиите бюлетини – както хартиени, така и от машините, несъответствия при броя подписи в избирателните списъци, различни фабрични номера на протоколите и други.

Решението с Анализа на несъответствията е приет от ЦИК и публикуван на сайта на комисията, заедно с приложението към него.

Вчера в Административен съд – София град постъпи жалба от Ваня Григорова, в качеството ѝ на кандидат за кмет на Столичната община, и Иван Таков, в качеството му на председател и представляващ местна коалиция „БСП за България,“ срещу Решение на Общинска избирателна комисия Столична за избор на кмет на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на съда.

След постъпване им в съда незабавно ще бъде образувано дело и ще бъде разпределено на случаен принцип на съдия. От съда обясняват, че искането за спиране на предварителното изпълнение ще бъде разгледано незабавно след образуването на делото, съобщи БТА.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.