Преумориха се след 30 минути работа! Депутатите ще си почиват и за Байрам

Преумориха се след 30 минути работа! Депутатите ще си почиват и за Байрам
Трийсетина минути продължи днешното заседание на парламента.

За тези няколко минути те решиха, че заслужават почивка за Рамазан Байрам и си гласуваха да не работят утре.

Предложението на ДПС за неработния ден беше подкрепено от 159 народни представители, 41 – от “Възраждане” бяха против, а 20 гласуваха с “Въздържал се”.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов предупреди, че с днешното решение НС създава прецедент, защото освен депутати, изповядващи православието и исляма, има и представители на други вероизповедания.

След като депутатите решиха, че утре ще почиват, Йордан Цонев поздрави от името на ДПС всички български мюсюлмани по света.

“Ние в ДПС изповядваме философията, че различието е богатство и всеки трябва да отстоява своята идентичност, но в заедност да градим бъдещето ни. Толерантността между различните религиозни общности са плод за гордост”, каза той.

Решението да няма заседание на НС в петък изчерпа дневния ред на парламента за днес, който беше едва от три точки. Депутатите работиха днес малко повече от 30 минути. Освен че се разпуснаха за утре, днес те гласуваха оставката на Лена Бориславова от ПП и избраха състава на временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

В 9:37 ч. председателят на НС Росен Желязков удари звънеца и закри заседанието. Той насрочи следващото за сряда, предаде dnes.bg.

“Дотогава комисията по изработването на правилника трябва да свърши своята работа, за да можем да сформираме постоянните комисии и НС да започна същинската си работа”, коментира той.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.