При какви условия се възобновяват полетите?

При какви условия се възобновяват полетите?

Снимка: БГНЕС

След няколко месеца на пауза повечето авиопревозвачи започват отново да летят по основните си линии. Въведени са нови правила при извършване на полетите, а самолетите минават през строга дезинфекция. Възстановиха ли се вече полетите и при какви мерки ще летим от тук нататък безопасно?

Летеното ще се осъществява при изцяло нови правила. Мерките за безопасност започват още на летищните терминали. Въздушният транспорт беше абсолютно парализиран през последните месеци. От началото на извънредното положение до края на май полетите са намалели с 80 процента.

“Взети са поредица от мерки за безопастността на пътниците. Влизането на терминала вече се извършва през КПП, а изпращачи и семейства не се допускат. Термокамери ще измерват температурата на хората, които влизат, а служители ще следят за носенето на маски и ръкавици”, обяснява представителят на Националния авиопревозвач Аспарух Маринов в ефира на Нова тв.

Той обяснява, че е направена специална организация при всеки етап на пътуването. 

Автобусите ще се пълнят между 30 и 50% от капацитета им. Преди всяко излитане и след всяко кацане самолетите биват щателно дезинфекцирани със специални препарати. Те са със срок на действие от 24 часа, което осигурява едно много добро ниво на защита”, казва Маринов.

Въздушните филтри в самолетите ще бъдат като тези, които се използват в операционните зали на болниците. Те ще осигуряват свеж въздух, който ще минава термична обработка при 200 градуса температура, каза експертът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.