Радев: Безочие е Борисов да говори за отлагане на изборите, до края на януари ще издам указ

Радев: Безочие е Борисов да говори за отлагане на изборите, до края на януари ще издам указ
До края на януари ще излезе мой указ с датата за изборите. Указът ще укаже датата.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

Към момента нямам надеждна информация от правителство, която да гарантира законова и логистична готовност. Категоричност трябва да има промени в законите и другa организация за изборите, заяви Радев.

Сега е времето за консултациите. Половин година хиляди българи протестираха за предсрочни и честни избори, а министър-председателят се криеше и протакаше, за да може той да организира изборите.

Сега говори, че някой друг искал да ги отлага – това е безочие. Явно шеметните предизборни обиколки на премиера му пречат да се ориентира в същността на консултациите, посочи президентът, предава bulpress.bg.

Преди да говори за консултациите за изборите, премиерът дължи отговор за най-високата смъртност в Европа.

Целта на консултациите е начинът за провеждането на изборите. Посочих възможно най-ранната дата, за да има мобилизация в работата на институциите, но до момента виждам само обещания, не виждам готовност за тези избори.

За разлика от мнинистър -председателя, за мен е важно как ще се гарантира здравето и конституционното право на вот на българите.

За мен има значение как ще бъдат одитирани изборите и как ще гласуват българите в чужбина, коментира Румен Радев. / Bulpress BG

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.