Радев призова българите в чужбина да гласуват активно

Радев призова българите в чужбина да гласуват активно
Гласувайки, българите в чужбина укрепват духовната връзка с родината и ангажираността си с обществено-политическия живот в България.

Това заяви президентът Румен Радев по време на видеоконферентна среща с представители на български организации зад граница като част от консултациите за провеждане на предстоящите парламентарни избори, пише Novini.bg.

,,За първи път правим избори в условия на пандемия, не само в България, а и в целия свят. Затова за нас е от особена важност в тези избори да бъде гарантирано здравето на всички наши сънародници, независимо къде се намират и да бъде гарантирано конституционното им право да гласуват, независимо къде по света се намират.

Разбира се, да направим и така, че всички заедно да гарантираме активни избори с нормална избирателна активност и с доверие в изборния процес“, посочи в началото президентът.

Гласуването в чужбина за нас има още едно важно значение – не само да бъде зачетен вашият глас, но за нас българите в чужбина, гласувайки, укрепват своята духовна връзка с родината и ангажираност с обществено-политическия живот в България, което е изключително важно.

Това е много важен факт, върху който трябва да работим всички заедно: институции, граждански организации и политически партии, така че вашето участие в тези избори да бъде активно. Пандемията представя редица предизвикателства пред вас и пред всички институции относно организирането на този изборен процес, отчете още държавният глава.

По думите на Румен Радев е важно мнението на съгражданите ни зад граница по въпроса за евентуална промяна в изборното законодателство, както и по организацията за гласуване в чужбина. Той припомни, че по време на консултациите до момента е била обсъдена и възможността за гласуване по пощата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.