Радев: Време е за борба. Имаме само един път пред нас – победа!

Радев: Време е за борба. Имаме само един път пред нас – победа!

Важно е да чуем гласа на почтените, на лявомислещите хора в България, заяви в речта си президентът Румен Радев.

Той благодари за подкрепата на членовете и симпатизантите на БСП. И подчерта, че пет години е заедно със силен и стойностен човек – г-жа Йотова, член на БСП.

Време е за борба. Имаме само един път пред нас – победа!, заяви още Румен Радев.

Днес не е време за партийци, днес е време за държавници, подчерта в словото си лидерът на БСП и водач на червената листа в 25-и район Корнелия Нинова.

„Днес не е време за популизъм. Онези, които днес ще поемат управлението на страната ще понесат много тежести и удари, но ще останат в историята, ако успеят да преведат България и хората през следващите месеци. Вярвам, че ние от „БСП за България“ сме тези хора – отговорни, смели, знаещи и можещи.

Днес се чува мнение, че и следващият парламент ще е разпокъсан и през март отиваме отново на избори. Сигурно парламентът ще е шарен и труден. Отговорните държавници са, които съзнават трудността на момента и своята сила. Тя е в нашата експертиза, готовност и можене. Тя е благодарение на цялата партия. Ще извървим пътя заедно, няма да е лесно, но е възможно“, каза Корнелия Нинова.

„Ще подадем ръка на всеки, който е готов да говорим за демографска катастрофа, за образование, което дава качество, за икономика, която работи и осигурява достойни доходи на българите. Всички решения на кризите днес са в работещ парламент, мнозинство и правителство.

Само те могат да преизчислят всички пенсии догодина; да увеличат помощта от 120 лв. за следващите месеци; да осигурят на бизнеса помощ, за да оцелее в кризата, да не уволнява хора; да намалят ДДС на ток, парно, храни; да решат част от проблемите на младите – безплатни лекарства за децата до 14 г., помощ за втори и трето дете.

Целта ни е точно тази, работещи решения, които да дадат резултат за народа в най-кратки дни“, посочи Нинова.

Нинова призова за промяна на досегашния модел, за перспектива, сигурност, стабилност, предвидимост на България и народа.

Никой да не остане извън борда на социалната справедливост, каза пък лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

Да победи здравото, почтеното и честното, изтъкна още той.

„БСП е партия, за която всеки е важен“, подчерта той.

„Уважаеми кандидати за народни представители от трите листи в София – град, събрали сме, за да направим поредната решителна крачка по пътя към победата. Тя трябва да бъде победа на левите ценности, на здравния разум, на социалната справедливост. Времето пред нас е съдбоносно и за БСП отново е време за действие.

Намираме се в епицентъра на една тежка кампания, раздирана от интриги и подмолни номера. Кампания, в която няма никаква почтеност.

Пътят към бъдещето управление изглежда отново е миниран. Време, в което нашите опоненти показаха своето грозно и реваншистко лице“, каза Паргов.

„Ако успеем да доминираме в следващия парламент, ще положим грижи най-вече за тези, които са уязвими и могат трудно да се грижат за себе си.

Имаме конкретни цели – не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност да се чуди как да си плати тока и дървата; нито една майка, която да не може да се грижи пълноценно за децата си; не трябва да има нито едно дете, които гладува, студува и не може да учи, играе, а камо ли да няма място в детска градина или ясла; не трябва да има семейства, живеещи на тъмно, на студено, в недоимък.

Това е БСП – пария на левите хора, за която всеки е важен и никой няма да остане зад борда на социалната справедливост“, каза още Паргов.

„В този хаос има една институция, която се доказа като остров на стабилност – президентската. Не позицията и институцията правят хората, а хората в нея я изпълват със съдържание. Това са ген. Румен Радев и Илияна Йотова.

Да дадем ясен знак, че БСП подкрепя двойката Радев – Йотова. БСП подкрепя тях не защото иска дивидент или години свои цели, а от цялото си сърце Присъствието им е знак към нас, че те не са забравили БСП“, заяви Калоян Паргов..

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.