Радев: Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя

Радев: Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя

Президентът Румен Радев отправи приветствие за Деня на народните будители – 1 ноември в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 към ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството.

„Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ“, каза той. Сред присъствалите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на образованието и науката и на културата Николай Денков и Велислав Минеков, представители на БПЦ.

„Времето е кризисно, тежко, болезнено, но такова е и всяко събуждане. Нека не чакаме някой друг да ни буди, а да бъдем будни, да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и манипулацията“, призова държавният глава.

„Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя, търси нови идеи, обсъжда нови решения, проблемите се изричат на глас, а заблудите с изтекъл срок на годност отминават в историята“, каза президентът Радев.

„Вечна признателност към паметта и делото на будителите от миналото. Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и надеждата, към непримиримите“, каза още в приветствието си президентът.

По-рано днес се състоя традиционната церемония по издигане на националното знаме пред президентството за Деня на народните будители.

По случай 1 ноември президентът ще връчи Почетния знак на държавния глава на изтъкнати български учени и читалищни дейци.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.