Радев: Г-н Борисов предаде ГЕРБ. Абдикира от отговорността, под която се огъна

Радев: Г-н Борисов предаде ГЕРБ. Абдикира от отговорността, под която се огъна
Вчера получих писмо, подписано лично от Бойко Борисов, че се отказва и изтегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК.

Г-жо Атанасова, искам да поздравя специално Вас за усилията Ви да наложите именно кандидатурата на г-н Ципов.

Точно така трябва да се бори лидерът на всяка парламентарна група, да отстоява интересите на своята партия.

Това бяха встъпителните думи на президента Румен Радев в началото на днешните консултации за излъчване на нов шеф на Централната избирателна комисия.

„За съжаление, и Вашите усилия, и хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от г-н Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна. Сега ни остава вариантът някоя от по-малките партии да има повече смелост и гражданска отговорност да не се води от тесни лични сметки, а да поеме отговорност в името на честни и достъпни прозрачни избори, за да избегнем хаоса“, продължи той.

От своя страна шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова уточни, че Бойко Борисов е оттеглил кандидатурата на Красимир Ципов по негова молба, след като е имало лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му.

„Считам, че е некоректно да ползвате мен по отношение на твърдение за отговорността. На тази маса седят партийни лидери и представители, които отказаха мандат за съставяне на правителство. Върнаха мандата, дори без състав на Министерски съвет. Единствено ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура на МС, но и кандидатура за председател на ЦИК с ясно съзнание, че този човек трябва да работи при условия, при които не може да взима еднолични решения“, каза тя и отново потвърди, че предложението на ГЕРБ-СДС за зам.-председател на Комисията е Димитър Димитров. / Фрог нюз

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.